miércoles, 29 de octubre de 2014

ENSAÏMADA DE PATATA


ENSAÏMADA DE PATATA


Ingredients: 1 tassa d’aigua, 25 grs de llevat de forner o una ensaïmada crua, ½ tassa d’oli, 400 grs de patata bullida, 500 grs de farina d’ensaïmada, 200 grs de sucre, 2 ous, 50 grs de saïm.

Elaboració:
Es mescla dins un ribellet  aigua, llevat o ensaïmada i un poc de farina i es deixa que dobli el séu volum. S'afegeixen els ous i el sucre i es mescla amb la ma fins que se fongui.

S'afegeix la patata i la resta de farina. Es pasta molt, afegint un poc més de farina si fa falta i afegint un poc d’oli per tal de que se separi del ribell.
Es romp  la pasta amb bocins un parell de vegades i es torna a ajuntar. (Ha de quedar una massa fluixa però no immanejable i no s’ha d’aferrar a les mans).
Es forma una bolla , es tapa el ribell amb un drap impecable i i es deixa tovar sis o set hores en un lloc arrecerat.

Es forma un rodet d’ aproximadament un metro i s'estira la pasta amb un aprimador sobre una taula ben untada d’oli d’oliva tan prima com puguem. S'escampa  amb els dits el saïm  i la forma d'embolicar es recollint la pasta cap a dins formant una corda . 

Es deixa reposar uns deu minuts  i s'estira  tant com poguem  sense que la corda es rompi. Es col·loca sobre una llauna  untada de saïm i es deixa  tovar  tota la nit ( 12 hores).
Es cou amb el forn pre encalentit 25 minuts a 150 graus fins que sigui daurada i la base sigui cuita. Es serveix  tèbia i coberta de sucre molt.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.