miércoles, 1 de abril de 2015

TROBADA DE ENTITATS GASTRONÒMIQUES DE LES ILLES

IEl passat dijous dia 26 es va celebrar la III Trobada de Grups Gastronòmics, organitzada per L'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca. En aquest ocasió la Jornada va estar dedicada al periodista i escriptor gastronòmic Manel Picó, organitzador de les anteriors edicions fa més de quinze anys.

A l'esdeveniment van ser convocadas 33 agrupacions:
Agrupació Gastronòmica Ca'n Ignasi, Amics d'es Vi de Sa Pobla, Associació Fra Roger de Menorca, Associació Gastronòmica de Pollença, Associació Gastronòmica i Enològica de la Mediterrània, Associació de Periodistes Gastronòmics, Associació de la Gastronomia Mallorquina, Associació Gastronòmica de Calvià, Bec fí, Club epicuris, Comissió Sostenibilitat, Convivium Slow Food Illes Balears, De la Cepa a la Mesa , És Voltors, Grup Meco, Grup Vi Primitiu, Grup des Galliner, Institut Golafre, Moviment Gastronòmic, Penya Gastronòmica i de Debat Safrà, Peña Taurina Gastronòmica , Penyes Círculo Mallorquin, Sa Figa de Moro, Societat Gastronòmica Illa de Mallorca, Societat Gastronòmica Santa Catalina, Tastavins, Tiberi, Vall d'Or, Grupo Conselleria, Grup Gourmet de Sant Ana, Associació Vinícola de Manacor Vins i Teca i El Villancico
De les que la majoria van enviar representació.

El format triat va consistir en una sèrie de plats que es van degustar de drets i en un plat més contundent que es va servir a taula.

A l'hora convinguda començaren a arribar els assistents i sense gaire demora es van  servir els plats. Es va començar per unes coques  de verdures molt vistoses, elaborades per Tomeu Arbona del Fornet de la Soca de Palma, en concret tres, una de tomàtiga, ceba, albergínia, carxofa, pebre vermell i sardinetes, una altra de ceba, patata, bacallà i fonoll i una tercera de ceba caramel·litzada amb pinyons i sobrassada.
Alhora es va poder degustar una Talec de Sobrassada elaborada per Jaume Ripoll de Ca's Torrer de Consell.
Seguidament es van servir dos plats calents elaborats per Pep Ferragut del Restaurant Ca'n Toni Moreno des Port des Canonge membre de l'Acadèmia de la Cuina i pel seu fill Pep Llorenç, unes raoles de bledes i grells i un espectacular frit de conill a l'estil pasqual , amb abundància de verdures de temporada com les carxofes i les favetes.

Transcorreguda més de mitja hora d'agradable picada, en que els assistents van poder anar presentant-se i saludant-se els que ja es coneixien, es passà a la taula per gaudir d'un Arròs de Noçes, recepta poblera reservada per a les grans ocasions cuinat pels experts Toni "Cossis" i el seu equip. Després d'aquest contundent plat que qui ho va desitjar va poder refegir ració es va passar a les postres compost exclusivament per una ensaïmada de pasta de sobrassada elaborada per la Pastisseria Ca'n Pistola de Lloseta segons recepta del mestre pastisser i també acadèmic Xisco Moranta.

Els vins van ser de l'Illa, a excepció del cava (Codorniu), en concret dels Cellers JL Ferrer de Binissalem i Son Vives de Banyalbufar.

Després dels cafès i licors es va fer entrega d'un ram de flors als néts de D. Manel Picó perquè el
 fessin arribar a la seva padrina. Seguidament cadascún dels grups va tenir un minut per presentar-se i explicar breument la seva comesa, després d'això el president de l'Acadèmia D. Pedro Gual de Torrella va prendre la paraula per agrair la gran participació, felicitar per l'èxit de l'acte i emplaçar a repetir-lo  tots els anys.











No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.