sábado, 16 de diciembre de 2017

SESSIÓ DEL MES DE DESEMBRE DE 2017

SESSIÓ DEL MES DE DESEMBRE DE 2017

El passat dijous 14 de Desembre celebrarem el darrer dinar de l'any a Son Nou de Consell, residencia de la família Vidal. Ja s'ha convertit en una costum, celebrar el dinar de Nadal a Consell a on en Pep Lluís amb l'ajuda de la seva mare procuren fer-nos unes elaboracions  úniques de plats nadalencs.
També com de costum per aquest dinar en Pep Lluís es recolça amb el seu amic Julio Garcia Ramis d'Ayreflor, cuiner amateur, molt  creatiu i amb una gran capacitat per lligar elaboracions clàsiques fins aconseguir uns plats únics i perfectement equilibrats.

Començarem  amb un aperitiu de raoles d'espinacs, recepta secreta de  Ca'n Jaume Artesans del mercat de l'Olivar acompanyat amb un "champagne" Lason Imperial.

El dinar va consistir amb  una duquesa de carabassa i ceba lligada amb beixamel de brou i acompanyada amb endivia que la seva amargura va contrarestar la dolçor de la pasta i el farciment de la duquesa.

El segon plat, va ser una creació d'en Julio especialment elaborada per l'Acadèmia. consistent en dos lloms de moll d'una gradaria inusual, meticulosament desespinats i que entre i entre duien dos farcimets diferents, un de tomàtiques de ramallet fetes al forn i sobrasada amb unes fulles de moraduix i una altra de ceba i esclata-sangs. Va ser un plat molt reconegut i alabat pels assitents.

Es va acompanyar amb un ví blanc de la D.O. Pla i Llevant monovariatal de vionyer concretament Galdent 2013 de Ca'n Majoral d'Algaida.


Continuarem amb unes perdius aguiades amb nous i acompanyades amb moniatos al forn. Aquesta elaboració dels moniatos és clàsica de la casa Vidal Planas. ja que acompaña sempre els rostits de Nadal, es fan al forn a 120º durant  2 hores amb aigua, saïm i sucre
i es van banyant amb el seu suc de tant en tant.

Es va acompanyar d'un altre vi, en aquest cas negre, de la D.O. Pla i Llevant enomenat Illenc d'en Toni Gelabert de Manacor tant aquest ví com l'anterior són vins ecològics.

Els postres varen ser:

Braç de castanyes amb textures al més pur estil francés, segons assistents molt lligats al país veí. Una elaboració de Jaume Oliver del  Forn de  Ca'n Salem d'Algaida situat en un carreró darrere l’Església. ês tracta d'una pastisseria d’autor que aposta per la professionalitat i l’amor al producte i defuig de conservants, additius i precuinats. Molt apreciades són les seves panades de peix, croissants de mantega, cremadillos i, molt especialment,  la ensaïmada de xocolata blanc i nous.

També hi hagué com cada any torró d'ametla fet per Biel Morell, que aquest any va tenir el detall d'obsequiar-nos  a tots amb una escudella de fang plena del preciat dolç.

i per acabar, també com de costum mandarines de l'hort de Son Nou.

Els Vins: 

Château Lauvignac 2014 Sauternes Bordeaux

Pedro Ximénez 1927 Bodegas Alvear D.O. Montilla-Moriles. Montilla Córdoba


Acabarem amb els obsequis; en Casín  nicolasjoyeros.com ens obsequià amb un gra de raïm amb l'inscripció 2018, que és la seva particular i tradicional forma de desitjar un feliç any nou als seus amics.
S'acabà el dinar repartins unes litografies d'en Joan Vich dedicades de la portada del llibre Crónica i Receptari 2011-2016 editat per l'Acadèmia i presentat el passat mes de Juny.


RECEPTES:







DUQUESES





MOLLS



























PERDIUS

























POSTRES















No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.