lunes, 14 de mayo de 2018

SESSIÓ DEL DIA 27 D’ABRIL DE 2018


SESSIÓ DEL DIA 27 D’ABRIL DE 2018

Lloc: Son Jueu (Mancor)

Organitza: Joan Besalduch Vidal
Cuinen: Joan Besalduch, Jordi Llabrés, Joan Frau i Biel d’Esporles.




El lloc triat per fer el dinar mensual del mes d'abril d’enguany ha estat  Mancor de la Vall, poble al peus de la Serra de Tramuntana interior. L’organització a càrreg de'n Joan Besalduch, ha triat la finca del seu amic Pep Bosch, Son Jueu, a on hi té una plantació de oliveres de les que fa oli i una vinya amb varietats fraceses blanques i negres que cultiva i vinifica a una petita bodega que s’ha fet al soterrani de les cases. Tant el vi com l’oli no es comercialitzen, essent pel consum propi i dels seus allegats.

Començarem la trobada amb un aperitiu de panades tapades al estil de les espinagades pobleres , fetes per l’apotecari del barri de Santa Catalina de Palma en Joan Frau acompanyades per vins de l’anfitrió i un escumós de Manacor concretament de la bodega Pere Seda

El primer plat va correr a càrreg de l’organitzador, ajudat per l’expert Jordi Llabrés i els peus de porc foren obra d’en Biel.

Els vins, fora de mercat, OINOS de Petra que elabora el Jaume Ripoll, i un vi blanc gallec de la D.O. Ribera Sacra, de Bodegas Gallegas S.A., tots ells triats per Julio Martínez-Almoyna.


PANADES TAPADES FARCIDES DE SÍPIA

Ingredients: Per a la pasta: 1 tassó d’oli, 1 tassó d’aigua, llevat i la farina necessaria: Per el farcit: Sípies, bledes, espinacs, grells (ceba tendra), tomàtiga, julivert, alls, pebrebò, sal, oli d’oliva, pebre bord i pebre coent.

Elaboració:
Es fa la pasta i es deixa tovar dedins de la gelera. Es desaigua la sípia en  una paella sense oli.. Es talla tota la verdura y es trempa amb les espècies i un poc d’oli . S’esten la pasta, es posa a sobre la verdura i la sípia, es tapa i s’enforna a 180º.



PANADES TAPADES FACIDES DE SIRVIOLA

Ingredients: Per a la pasta: 1 tassó d’oli, 1 tassó d’aigua, llevat i la farina necessaria: Per el farcit: Sírviola, bledes, espinacs, grells (ceba tendra), tomàtiga, julivert, alls, pebrebò, sal, oli d’oliva,pebre bord i pebre coent.

Elaboració:
Es fa la pasta i es deixa tovar dedins de la gelera. Es talla i desespina la sirviola. Es talla tota la verdura y es trempa amb les espècies i oli d’oliva. S’esten la pasta, es posa a sobre la verdura i la sípia, es tapa i s’enforna a 180º.










FIDEUS DE GATÓ:

Ingredients: per a  4 persones: 3 gatons a tallades, 1 nyora, 4 tomàtigues de ramellet, julivert, 2 alls, oli d'oliva, sal, prebebò,  prebe bord, sal i fideus nº 2

Elaboració:

Se fregeix dins d’ una greixonera una nyora a trossos, quan està ben fregida, sense cremar-la, se treu i se fica dins un morter, juntament amb els alls, la tomàtiga rallada, julivert i les espècies. Se pica tot al  morter. Quan està ben picat se fica a dins la greixonera on s’ha fregit la nyora. Quan s'ha sofregit una mica es fiquen els trossos de gató i s'els hi dona una volta. Quan estan mig sofregits s'afegeix aigua i quan ha bollit 5 m.  els fideus prims nº2 ( de la marca Bendinat o similars), als 3 minuts s'apaga el foc i ja es poden servir.




PEUS DE PORC

Ingredients: Peus de porc, tomàtigues, cebes, vi blanc, ametlla torrada salada, pebrebò, pebre de cirereta, oli d’oliva  i sal.

Elaboració:

Es bullen els peus de porc, quan están freds es desossen i es posen dins d’una palangana, es tapen amb paper film i es congelen durant 2 dies. Es fa un sofregit amb ceba i tomátiga, es capola amb el túrmix juntament amb ametlles torrades i salades  i els pebres de cirereta, s’afegeixen els peus  una vegada descongelats a  la salsa  i el vi. Es deixa bullir una estona tot plegat.




POMES AL FORN AMB GELAT DE POMA I CALVADOS




Vins:

Escumós Brut Nature. Pere Seda Bodegas S.A. Manacor.  D.O. Pla i LLevant (Mallorca)

Blanc  by Jaume Ripoll OINOS WINES Petra (Mallorca)

Negre by Jaume Ripoll OINOS WINES Petra (Mallorca)

Rectoral de Amandi. Vinos y Bodegas Gallegas S.A.  Ourense D.O. Ribera Sacra






1 comentario:

  1. Excelent sesió i molt bones receptes
    Us agraeixo de tot cor la dedicasio per difondre la nostra cuina.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.