lunes, 18 de noviembre de 2019

SESSIÓ DEL MES D'OCTUBRE DE 2019

SESSIÓ DEL DIA 25 D'OCTUBRE DE 2019
Organitza: Comité de l'Acadèmia
Lloc: Ses Cases de Sa Font Seca (Bunyola)
Cuinen: Pep Ferragut, Joan Nadal i Miquel Amorós




                                  Reproduïm una fotografía d'arxiu amb Josep Egger membre de l'Acadèmia i de la mateixa edat que ell



La sessió d'aquest mes va tenir una significació especial, ja que el dia 30 de setembre moría a Ciutat Don pedro Gual de Torrella i de Viala que fora President de l'Acadèmia i pare i pedrí de dos membres actuals que duen el mateix nom i que ben segur feran que perduri la seva obra i figura que va ser molt important per la nostra Institució.
Durant el seu mandat es va caracteritzar per establir llaços amb altres organitzacions, com l'Associació de Restauració, amb la que va engegar la campanya divulgativa "Assaboreix l'Illa, o amb l'Escola d'Hoteleria, amb la que s'organitzaren jornades i dinars monogràfics en motiu dels aniversaris de Ramon Llull i Fra Juníper Serra i s'intruduïren dins el pla d'estudis de l'Escola recepetes i preparacions de la gastronomía mallorquina.
També va ser important la seva labor d'investigació i divulgació, en l'edició d'un llibre de cuina i diverses participacions a mitjans de comunicación com les seves col.laboracions al suplement Manjaria.
Perico, con l'anomenava tot-hom va morí als 94 anys, la seva delicada salut, era superada per la seva mentalitat jove, inquieta i capacitat organitzativa i per això aconseguia continuar organitzant dinars i encontres entre amics, així com pasar-se hores devant els fogons.
 Encara que la seva participació dins de l'Acadèmia havia disminuït significativament des de que va deixar el càrreg de President, la seva passió pel cultiu de l'amistat i la bona taula el mantenien viu. A ca seva hi tenia un racó per fer bauxes "Es Galliner" i molt malement s'havia de trovar perquè cada setmana, o bé els dilluns amb els seus amics o els caps de setmana en familia, no tingues el lio armat.
Als que el coneguerem, l'apreciarem o l'estimarem ens ha deixat un Senyor, però ens queda la tranquilitat que partí d'aquest món haguent disfrutat de la vida i deixant un important petjada. Al Cel sia.


MENU:


Trempó teb de bis






Dinar de Barca de Bou
Peix Bullit







ARRÒS SEC DE CALAMAR

Ingredients:

·         Brou de peix
·         Arròs
·         Calamar
·         Oli d’oliva
·         Nyora
 
 
Elaboració:

Es sofregeix el calamar amb oli d’oliva s’afegeix  una nyora capolada que només fregirà durant 1m. i l’arròs. Una vegada cuït s’afegeix el brou i es deixa durant  12/15m. depengent de la casta de l’arròs. Ha de quedar sec.

Recepta de Joan Nadal







Postres:
Mus de Magrana




Brossat


Formatge semi curat mallorquí "Grimalt"



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.