miércoles, 30 de noviembre de 2016

SESSIÓ DEL DIA 29 DE GENER DE 2016


SESSIÓ DEL DIA 29 DE GENER DE 2016

Lloc: Ses Cases de Sa Font Seca (Bunyola)
Organitzen i cuinen: Julio Martínez-Almoina i Pep Ferragut. 

ARRÒS BULLIT DE MATANCES:

Ingredients: Raisons, pasta de sobrassada fresca, arròs, ous, oli d’oliva, sal i aigua

Elaboració:
Es bull l’arròs amb aigua i es reserva. Dins d’una paella es posen els raison i la pasta de sobrassada i en començar a fregir s’afegeix l’arròs i es deixa fregir uns minuts.
A part dins oli d’oliva ben calent es fregeixen els ous que han de quedar amb molta randa.

Es seveix l’arròs amb els ous estrellats.

AGUIAT DE MATANCES AMB PILOTES I COSTELLES

Ingredients: Costelles de porc, pilotes (fetes amb sa pasta de sobrassada abans de trempar),cebes, cabeçes d’all,  tomàtigues, patates, oli d'oliva, vi ranci o de Xerès, fulles de llorer, pebrebò, sal i aigua.



Elaboració:

Es fan unes pilotes amb la pasta de sobrassada que s’elabora el dia de les matances i abans de posar-li el pebre vermell. S’adoba amb pebrebò, moraduix, sal i uns ous per que lligui.  S’enfarinen, es fregeixen i es reserven.  Dins d’aquest mateix oli (si n’hi ha massa se n’hi lleva) es sofregeixen les costelles tallades a bocins d'uns dos dits, una vegada daurades s’afegeix la ceba i la tomàtiga capolada, unes fulles de llorer i una cabeça d’alls sencera.  Quan està fet el sofrit s’afegeix un poc d’aigua i un raig de vi ranci o de xerès.  Es deixa que vagin coent. A mig foc. S’afegeixen les pilotes i quan quasi es cuit les patates tallades a cantons i fregides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.