miércoles, 6 de abril de 2016

NADAL 2015

SESSIÓ DEL11/12/2016
Ca'n Vidal (Consell)
Organitza: Pep LLuis Vidal
Cuinen: Mimida de Vidal, Pep Lluis Vidal i Julio Garcia Ramis de Ayreflor.
Vins triats per Julio Martinez-Almoyna

CREMA DE CASTANYES
Ingredients: (per a 5 persones) 1,5 litres de brou de pollastre, 200 grs. de castanyes torrades i pelades, ¼ de litre de nata líquida, ¼ de litre de llet, 2 vermells d’ou, 200 grs. de mantega, sal i pebrebò.
Elaboració:
Es fon la mantega a poc foc i s’afegeix, la nata, la llet i les castanyes i es passa per la batedora fins que les castanyes quedin ben fines. Un cop tot batut s’afegeixen els vermells d’ou, sal, pebrebò i es mescla. Finalment s’encalenteix el brou i es va afegint la crema resultant, procurant que no es talli.LLAMPUGA AMB PICORNELLS I CREMA DE CODONY.
Ingredients: Llampuga, picornells, codonys, saïm vermell, oli d’oliva, sal, sucre, clau, d’olor, canyella, pebrebò i nou moscada.
Elaboració:
Es fan els lloms de la llampuga, es col.loquen a dins una rostidora amb un poc d’oli i s'endu al forn. Dins una paella es fan els picornells amb saïm vermell i es posa sal i pebrebò.
A part es fa una salsa amb els codonyes, sucre, un poc de clau, nou moscada i un polsim de canyella.


FAISÀ FARCIT

Ingredients: (per a 8 persones): 1 faisà, 100 grs. de panses, 35 grs. de pinyons, 150 grs. de xulla, saïm, monjetes, oli d’oliva, sal i pebrebò.
Elaboració: 
S’unta el faisà amb un poc de saïm, sal i pebrebò i es farceix amb la xulla tallada a bocinets, les panses i els pinyons. Es posa al forn junt amb els moneatos.
En estar cuit es retira la farsa de dins el faisà i es reserva. Es trosetja, i amb els moneatos i el suc resultat de la coció es fa un puré per acompanyar. A part se saltatjen unes monjetes amb un poc d’oli d’oliva i saïm.VINS:
BLANCS:
DUSKY SOUNDS 2014 (Sauvignon Blanc) Marlborough (New Zealand)
BRUT VERITAS Bodegues Jose Luis Ferrer D.O. Binissalem
Señorio Real S.B. 2014 Bodegas Avelino Vegas S.A. Santiuste (Segovia) D.O. Rueda
FINO
C.B. ALVEAR Bodegas Alvear S.A. Montilla Moriles D.O.
Macià Batle Blanc 2014 Bodegas Macià Batle (Santa Maria) D.O. Binissalem.
PRADO ENEA Gran Reserva 2005 (Haro) D.O.C. Rioja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.