domingo, 30 de noviembre de 2014

AGUIAT DE MATANÇES (II)

Sessió del dia 28 de Novembre de 2014
Organitzen: Nel Peña i Toni Darder
Cuinen: Nel Peña i Toni Darder i Perico Gual Guasp
Lloc: Cases de Punxuat (propietat de Miquela i Margalida Noguera)

AGUIAT DE MATANÇES (II)

Ingredients : (per a 30 persones)
 1,2 q. de carn capolada de pasta de sobrassada sense trampar, 2 capons d’uns 4 q. 1,5 q. de costella de porc, 15 tords, 15 carxofes, 1 q. de esclata-sangs, farina, 2 ous, moraduix, julivert, 4 alls, sal, pebrebò, oli d’oliva, 30 patates, 12 cebes 12, tomàtigues de ramallet,  patates, esclata-sangs, 300 grs.d’ametlles  torrades, saïm, sal i pebrebò.


Preparació:

Es fan trossos dels capons,  i de la costella, es posa pebrebò i  es fregeixen amb un poc de saïm i greix dels mateixos capons, primer els trossos del capó i després la costella. Es  treu  i es fregeixen  el tords esmitjats també amb pebrebò.
Es fan pilotes amb la carn, el vermell d’ou, morduix, alls, julivert, sal i pebre bo, s’enfarinan i es fregeixen dins el mateix oli que he utilitzat per fregir la carn i es treuen en tenir bon color.
Dins el mateix oli, també es fa un sofregit  amb la ceba i la tomàtiga, en estar fet es posa  aigua i en començar a bullir es posa la carn de capó i la costella.
Es fregeixen les patates tallades a cantons i es reserven.
Es fa una picada amb un dels fetges dels capons, les ventresques dels tords, alls, julivert, moraduix i ametlles torrades.
El dur 20 minuts bullint es tasta i es posa bé de sal, s’afegeixen els tords i una hora més tard la picada, els esclata-sangs esmitjats i les carxofes xapades amb 6 trossos cadesquna d’elles.5 minuts més tard s’afegeixen les pilotes i les patates i un poc de aigua si fos necessari i es deixa coure 5 minuts més.


Nota: per fer la pasta de les pilotes podem utilizar 60% de cap de llom i 40% de xulla










Vi:

N Negre Son Vives 2010 Bodega Son Vives Banyalbufar (I.G.P. Vi de la Terra Mallorca)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.